RSS
 

Zielono mi……czyli krem szpinakowo- brokułowy

18 lip

Krem szpinakowo-brokułowy jest prosty, szybki, lekki i przepyszny.

Ja uwielbiam kremowe zupy warzywne, szczególnie będą studentką. Z braku czasu wybieram ten prosty i pożywny posiłek.

 

Składniki na porcję dla 4 osób:

  • 1 brokuł
  • opakowanie szpinaku baby lub jakikolwiek
  • cebula
  • włoszczyzna
  • kawałek kurczaka
  • śmietana
  • kiełki brokuła lub inne do ozdoby
  • makaron razowy
  • śmietana 18
  • sól i pieprz

Na początku musimy ugotować włoszczyznę i cebulkę z mięskiem, oczywiście może być bez mięsna zupka. Po około 30 minutach dodajemy brokuł, następnie po 10 minutach szpinak i gotujemy kolejne 10 minut, po czym miksujemy blenderem, ówcześnie wyjmując mięso. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron wkładamy do miseczki, wlewamy krem i ozdabiamy kiełkami i śmietaną, wbijamy łyżkę i wcinamy :D

 

Smacznego wszystkim!!!

 
Komentarze (2)

Napisane przez w kategorii Zupy

 

Tags: , , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Rozrywka

    18 lipca 2013 o 22:19

    Ostatnio jadłem coś podobnego, lecz bez szpinaku. No jestem ciekawy jak by to smakowało właśnie z nim. Ja bym się zastanowił jeszcze nad czosnkiem, może ze dwa ząbki chociaż.

     
    • Maria

      18 lipca 2013 o 23:54

      Oczywiście można dodać, nawet z odrobiną chilli jest dobre :) Polecam eksperymentowanie …..